Factsheet, 2012
Vi vill ha krasigare äpplen!
Nybom, Hilde; Ahmadi afzadi, Masoud; Tahir, Ibrahim; Sehic, JasnaAbstract
Äpple är gott – men inte alltid! Dagens konsumenter är kräsna och vet precis hur dom vill ha det: äpplet ska vara både fast och krasigt på samma gång. Det ska knastra rejält mellan tänderna när man tar en tugga. Vissa minns kanske mormors gamla träd av Sävstaholm och andra klassiker, men om de erbjuds lagrade äpplen av dessa sorter blir domen inte nådig: frukten är ju alldeles för mjuk och mjölig! Går inte att äta!Keywords
äpple; fruktkvalitet; fruktlagringPublished in
LTJ-fakultetens faktablad2012, number: 2012:17
Publisher: Växtförädling och bioteknik, Sverige lantbruksuniversitet
Authors' information
Swedish University of Agricultural Sciences, Plant breeding and Biotechnology
Ahmadi afzadi, Masoud (Ahmadi afzadi, Masoud)
Swedish University of Agricultural Sciences, Plant breeding and Biotechnology
Swedish University of Agricultural Sciences, Plant breeding and Biotechnology
Sehic, Jasna
Swedish University of Agricultural Sciences, Plant breeding and Biotechnology
UKÄ Subject classification
Botany
URI (permanent link to this page)
https://res.slu.se/id/publ/40490