Factsheet, 2016
Stor variation i klimatavtrycket från nötkött
Herlin, Anders Henrik; Swensson, ChristianAbstract
Klimatavtrycket från extensiv nötköttsproduktion, till exempel, dikoproduktion, är 3 gånger större jämfört med intensiv nötköttsproduktion som till exempel uppfödning av mellankalv. å andra sidan bidrar dikoproduktion till ökad biologisk mångfald, ökad kolinlagring och inte minst till att hålla landskapet öppet. Nötproduktionen bedrivs på en rad olika sätt. I detta faktablad redovisas klimatavtrycket för en rad olika produktionsmodeller i Danmark och Sverige och det är stora skillnader mellan produktionsmodellerna! Detta faktablad är baserat en på originalartikel av Lisbeth Mogensen m.fl. (2015)Keywords
nötkött; klimatpåverkan; produktionsmodellerPublished in
LTV-fakultetens faktablad2016, number: 2016:12
Publisher: Institutionen för biosystem och teknologi, Sveriges lantbruksuniversitet
Authors' information
Swedish University of Agricultural Sciences, Department of Biosystems and Technology
Swensson, Christian
Swedish University of Agricultural Sciences, Department of Biosystems and Technology
UKÄ Subject classification
Animal and Dairy Science
URI (permanent link to this page)
https://res.slu.se/id/publ/77407