Factsheet, 2017
Kvalitet och lagring av frukt
Tahir, IbrahimAbstract
Modern svensk yrkesodling av frukt har, under senare år, blivit allt mer undertryckt av konkurrensen med importerad frukt, vilket har resulterat i ojämn och ofta dålig lönsamhet. För att stärka konkurrenskraften för svensk frukt och erbjuda konsumenter unika produkter, måste fruktkvaliteten bevaras och efterskördförluster minimeras genom vidareutveckling av lagringsteknologin och fastställning av optimal mognadsnivå för varje enskild sort. Dessutom bör kompetensen hos fruktodlare höjas, särskilt avseende fruktens utveckling och kvalitetsförsämringKeywords
fruktkvalitet; fruktsorter; kvalitetskontroll; lagringspotential; lagringsteknologi; mognadsprocessPublished in
LTV-fakultetens faktablad2017, number: 2017:17
Publisher: Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap, Sveriges lantbruksuniversitet
Authors' information
Swedish University of Agricultural Sciences, Plant breeding and Biotechnology
UKÄ Subject classification
Horticulture
URI (permanent link to this page)
https://res.slu.se/id/publ/91399