Olsson, Anne-Charlotte
- Department of Biosystems and Technology, Swedish University of Agricultural Sciences
Factsheet2021Open access
Olsson, Anne-Charlotte; Magnusson, Madeleine
Med en ökande befolkning i världen ökar efterfrågan på protein (Ghaly and Alkoaik, 2010). Utvinning och framställning av proteiner på mer otraditionella och innovativa sätt till både människor och djur röner därför ett allt större intresse. Det är också önskvärt att produktion och konsumtion är i balans geografiskt. Detta eftersom produktion av proteinråvaror i geografiska områden långt från där de konsumeras, leder till stora obalanser då det gäller resursutnyttjande och miljöbelastningar. Ett exempel är den sedan länge diskuterade sojaimporten från Sydamerika till Europa (Naturskyddsföreningen, 2010).
LTV-fakultetens faktablad
2021, number: 2021:3
Publisher: Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap, Sveriges lantbruksuniversitet
Agricultural Science
https://res.slu.se/id/publ/111628