Skip to main content
SLU publication database (SLUpub)

Report2024Open access

Matkultur – hinder och drivkraft för hållbart ätande

Tellström, Richard

Abstract

Människor gör kulturellt förnuftiga val baserade på grupptillhörighet. Men, det är oftast inte alls är samma sak som de naturvetenskapligt rationella konsumentval som politiska dokument rekommenderar. Vill man tala om för människor hur de ska äta mer hållbart, så måste man behandla dem som kulturella individer. Se olikheter som en tillgång för att nå ett hållbart samhälle i stället för att ett problem som måste ignoreras.

Published in

SLU Future Food Reports
2024, number: 26
Publisher: SLU Framtidens mat, Sveriges lantbruksuniversitet

SLU Authors

  • Tellström, Richard

    • Faculty of Natural Resources and Agricultural Sciences, Swedish University of Agricultural Sciences

Associated SLU-program

SLU Future Food

UKÄ Subject classification

Sociology (excluding Social work, Social Psychology and Social Anthropology)

Publication identifier

  • DOI: https://doi.org/10.54612/a.6m70cg9chp
  • ISBN: 978-91-8046-686-8
  • eISBN: 978-91-8046-687-5

Permanent link to this page (URI)

https://res.slu.se/id/publ/126591