Skip to main content
SLU publication database (SLUpub)

Report2024Open access

Konkurrenskraft inom svensk jordbruksproduktion

Manevska Tasevska, Gordana; Nylén, Hampus; Pupp, Jonatan

Abstract

Ökad konkurrenskraft i hela livsmedelskedjan är ett centralt mål i den svenska livsmedelsstrategin. Ökad konkurrenskraft förväntas bidra till ökad hållbarhet, ökad livsmedelsproduktion och minskad sårbarhet vid kriser. Vi analyserar konkurrenskraften i den svenska jordbruksproduktionen i relation till Danmark, Tyskland och Nederländerna under perioden 2010–2021. Vi finner att svensk jordbruksproduktion har sämre konkurrenskraft jämfört med de utvalda länderna, men att den förstärkts under perioden.

Published in

Agrifood Fokus
2024, number: 2024:2
Publisher: AgriFood Economics Centre

SLU Authors

UKÄ Subject classification

Economics

Permanent link to this page (URI)

https://res.slu.se/id/publ/131191