Skip to main content
SLU:s publikationsdatabas (SLUpub)

Övrig publikation2021

Can we feed humanity and save the planet with edible microbes?

Linder, Tomas

Sammanfattning

Edible microbes such as bacteria, yeasts, filamentous fungi, and microscopic algae are emerging as a potentially more sustainable and resilient option for food and food production for a warmer and more crowded planet. In this buildup, conventional agriculture not only underperforms; it also aggravates the problem.

Publicerad i


Utgivare: Food Planet Prize

    Globala målen

    SDG13 Vidta omedelbara åtgärder för att bekämpa klimatförändringarna och dess konsekvenser
    SDG2 Avskaffa hunger, uppnå tryggad livsmedelsförsörjning och förbättrad nutrition samt främja ett hållbart jordbruk
    SDG12 Säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster

    UKÄ forskningsämne

    Mikrobiologi
    Bioprocessteknik
    Livsmedelsteknik

    Permanent länk till denna sida (URI)

    https://res.slu.se/id/publ/113905