Skip to main content
SLU:s publikationsdatabas (SLUpub)

Faktablad2021Öppen tillgång

Mellangrödors potential som proteinkälla

Persson Hovmalm, Helena; Prade, Thomas

Sammanfattning

En ökad efterfrågan på lokalt producerade gröna proteiner kräver en ökad avkastning per hektar eller en utökad användning av grön biomassa. Detta projekt fokuserar på möjligheten att utvinna proteiner ur mellangrödor för potentiell användning som livsmedel eller foder.

Publicerad i

LTV-fakultetens faktablad
2021, nummer: 2021:12
Utgivare: Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap, Sveriges lantbruksuniversitet

      SLU författare

    • Globala målen

      SDG13 Vidta omedelbara åtgärder för att bekämpa klimatförändringarna och dess konsekvenser
      SDG9 Bygga motståndskraftig infrastruktur, verka för en inkluderande och hållbar industrialisering samt främja innovation
      SDG12 Säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster

      UKÄ forskningsämne

      Jordbruksvetenskap

      Permanent länk till denna sida (URI)

      https://res.slu.se/id/publ/115919