Persson Hovmalm, Helena
- Institutionen för växtförädling, Sveriges lantbruksuniversitet
Faktablad2021Öppen tillgång
Persson Hovmalm, Helena; Prade, Thomas
En ökad efterfrågan på lokalt producerade gröna proteiner kräver en ökad avkastning per hektar eller en utökad användning av grön biomassa. Detta projekt fokuserar på möjligheten att utvinna proteiner ur mellangrödor för potentiell användning som livsmedel eller foder.
LTV-fakultetens faktablad
2021, nummer: 2021:12
Utgivare: Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap, Sveriges lantbruksuniversitet
SDG13 Vidta omedelbara åtgärder för att bekämpa klimatförändringarna och dess konsekvenser
SDG9 Bygga motståndskraftig infrastruktur, verka för en inkluderande och hållbar industrialisering samt främja innovation
SDG12 Säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster
Jordbruksvetenskap
https://res.slu.se/id/publ/115919