Skip to main content
SLU:s publikationsdatabas (SLUpub)

Faktablad2016Öppen tillgång

Ekologiskt – bäst i alla lägen?

Wivstad, Maria

Sammanfattning

Kortfattat vetande om ekomat, hälsa och miljö. I faktabladet förklaras mycket övergripande vad ekologiskt lantbruk och ekologisk mat är för något. Sedan besvaras med stöd i aktuell forskning några vanliga frågor kring ekomat: • Kan all mat bli ekologisk? • Är ekologiskt lantbruk bättre för miljön? • Är ekologisk mat nyttigare än "vanlig mat? • Räcker maten till alla? • Finns fler skäl att välja ekologisk mat? • Vilka ekologiska matvaror gör störst skillnad?

Nyckelord

Ekologisk mat; Hälsa; Miljö

Publicerad i


Utgivare: EPOK – Centrum för ekologisk produktion och konsumtion, Sveriges lantbruksuniversitet

    UKÄ forskningsämne

    Jordbruksvetenskap
    Livsmedelsvetenskap

    Permanent länk till denna sida (URI)

    https://res.slu.se/id/publ/119579