Arshadi, Mehrdad
- Institutionen för skogens biomaterial och teknologi, Sveriges lantbruksuniversitet
Översiktsartikel2016Vetenskapligt granskadÖppen tillgång
Arshadi, Mehrdad; Attard, Thomas M.; Lukasik, Rafal M.; Brncic, Mladen; Lopes, Andre M. da Costa; Finell, Michael; Geladi, Paul; Noemi Gerschenson, Lia; Gogus, Fahrettin; Herrero, Miguel; Hunt, Andrew J.; Ibanez, Elena; Kamm, Birgit; Mateos-Aparicio, Inmaculada; Matias, Ana; Mavroudis, Nikolaos E.; Montoneri, Enzo; Morais, Ana Rita C.; Nilsson, Calle; Papaioannou, Emmanouil H.; Richel, Aurore; Ruperez, Pilar; Skrbic, Biljana; Solarov, Marija Bodroza; Svarc-Gajic, Jaroslava; Waldron, Keith W.; Yuste-Cordoba, F. J.
Visa färre författare
The enormous quantity of food wastes discarded annually forces a look into alternatives for this interesting feedstock. Thus, food bio-waste valorisation is one of the current imperatives of society. This review is the most comprehensive overview of currently existing technologies and processes in this field. It tackles classical and innovative physical, physico-chemical and chemical methods of food waste pre-treatment and extraction for the recovery of added value compounds and detection by modern technologies and is an outcome of the COST Action EUBIS, TD1203 Food Waste Valorisation for Sustainable Chemicals, Materials and Fuels.
Green Chemistry
2016, Volym: 18, nummer: 23, sidor: 6160-6204
SDG2 Avskaffa hunger, uppnå tryggad livsmedelsförsörjning och förbättrad nutrition samt främja ett hållbart jordbruk
SDG12 Säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster
Livsmedelsvetenskap
Analytisk kemi
Skogsvetenskap
DOI: https://doi.org/10.1039/C6GC01389A
https://res.slu.se/id/publ/77540