Skip to main content
SLU:s publikationsdatabas (SLUpub)

Om sökgränssnittet för SLU:s publikationsdatabas

Här kan du söka efter och hitta information om forskningspublikationer från Sveriges lantbruksuniversitet, samt få tillgång till fulltext när det finns tillgängligt. Den huvudsakliga datakällan är SLU:s publikationsdatabas, där forskare och administrativ personal registrerar forskningspublikationer, såsom artiklar, rapporter och faktablad. Om fulltextdokument har laddats upp vid registrering eller gjorts öppet tillgängliga på annat sätt ger vi även tillgång till dessa. Ju nyare publikationen är, desto större är sannolikheten att vi kan ge tillgång till fulltext.

Förutom att söka efter publikationer kan du också hitta publikationer genom att söka efter en författare, eller per fakultet eller institution. Alla aktiva SLU-forskare och personal som har skrivit eller varit redaktör för publikationer ingår. Alla serier från SLU har också egna sidor.

Uppdateringar och tekniska förutsättningar

Sökindexet uppdateras varje morgon, på vardagar. Det innebär att om du registrerar en publikation i databasen kan den vara sökbar här som tidigast nästföljande arbetsdag. Detta beror även på att valideringsprocessen på biblioteket tar en viss tid.

Vi rekommenderar de senaste versionerna av webbläsarna Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox för att använda denna webbplats. Safari, den inbyggda webbläsaren i Apples produkter, stödjer inte RSS och rekommenderas därför inte. Webbplatsen kräver javascript för att fungera.

Om du har frågor eller behöver hjälp med att använda sökgränssnittet eller med att registrera publikationer, vänligen kontakta biblioteket@slu.se.