Skip to main content
SLU:s publikationsdatabas (SLUpub)

Sammanfattning

Vad smakar potatisen? För att ta reda på det anordnades under våren 2009 två kurser i just ämnet potatisens smakord. Kursdeltagarna smakade och luktade sig igenom ett stort antal potatissorter, men inte för att avgöra om det smakade gott eller inte – att potatis är gott var snarare en utgångspunkt för projektet. Den stora frågan var istället vad potatisen smakade. Till sin hjälp hade de bland annat paprika, lakrits och konservärta.

Nyckelord

potatissorter; smakprovningar

Publicerad i

LTJ-fakultetens faktablad
2009, nummer: 2009:18
Utgivare: Fakulteten för landskapsplanering, trädgårds- och jordbruksvetenskap, Sveriges lantbruksuniversitet

SLU författare

UKÄ forskningsämne

Livsmedelsvetenskap

Permanent länk till denna sida (URI)

https://res.slu.se/id/publ/126140