Skip to main content
SLU:s publikationsdatabas (SLUpub)

Sammanfattning

Här redovisas resultaten från en studie av hur jordbrukarnas ekonomi påverkas av att tillhandahålla hög biologisk mångfald. Vi visar att:  • Jordbrukare som brukar marker med stor biologisk mångfald har generellt högre kostnader för produktionen. På produktnivå är kostnaderna högre för både nötkötts- och mjölkproduktion när den biologiska mångfalden på gården är hög.  • När omkringliggande marker har stor biologisk mångfald tenderar kostnader för att producera jordbruksvaror vara högre och gårdarna vara mindre effektiva.  • Statligt stöd för att förhindra förluster av biologisk mångfald kan vinna på att ha ett lokalt landskapsperspektiv snarare än ett rent gårdsperspektiv

Publicerad i

Policy brief / AgriFood Economics Centre
2011, nummer: 4
Utgivare: AgriFood Economics Centre

SLU författare

UKÄ forskningsämne

Miljö- och naturvårdsvetenskap
Jordbruksvetenskap
Ekonomi och näringsliv

Permanent länk till denna sida (URI)

https://res.slu.se/id/publ/37324