Skip to main content
SLU:s publikationsdatabas (SLUpub)

Sammanfattning

Evidence from cohort studies and randomized trials suggest beneficial effects of food sources of anthocyanidins (berries) and flavan-3-ols (green tea and cocoa) on cardiovascular health. These findings need to be confirmed in long-term randomized trials, and evaluation of pure compounds will be important to establish what specific flavonoids and doses are effective.

Nyckelord

anthocyanidins; catechins; flavan-3-ols; flavonoids; hesperidin

Publicerad i

Current Opinion in Lipidology
2013, volym: 24, nummer: 1, sidor: 25-33
Utgivare: LIPPINCOTT WILLIAMS & WILKINS

SLU författare

Globala målen (SDG)

SDG3 God hälsa och välbefinnande

UKÄ forskningsämne

Näringslära och dietkunskap
Folkhälsovetenskap, global hälsa och socialmedicin
Epidemiologi

Publikationens identifierare

  • DOI: https://doi.org/10.1097/MOL.0b013e32835bcdff

Permanent länk till denna sida (URI)

https://res.slu.se/id/publ/41520