Skip to main content
SLU:s publikationsdatabas (SLUpub)

Sammanfattning

Kan en dryck i form av en konceptuell skånsk "smart smoothie", serverad före lunch, dämpa hunger och förbättra uppmärksamhet hos skolbarn? Detta var huvudfrågeställningarna i detta pilotprojekt som omfattade såväl produktutveckling och tillverkning som interventionsstudie och enkätundersökningar.

Nyckelord

Frukt; Bär; Dryck; Grönsaker; Kognition; Smoothie; skolbarn

Publicerad i

LTV-fakultetens faktablad
2015, nummer: 2015:13
Utgivare: Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap, Sveriges Lantbruksuniversitet

SLU författare

Associerade SLU-program

Framtidens lantbruk (tom Jan 2017)

UKÄ forskningsämne

Livsmedelsvetenskap
Trädgårdsvetenskap/hortikultur

Permanent länk till denna sida (URI)

https://res.slu.se/id/publ/66569