Nybom, Hilde
- Institutionen för växtförädling, Sveriges lantbruksuniversitet
Äpple är gott och nyttigt, och allt fler konsumenter frågar efter svensk frukt i affärerna. Men tillgången är inte så stor eftersom svenska odlare endast producerar 20% av de äpplen vi äter i Sverige. Resten importeras från utlandet, där klimatet är gynnsammare, arbetskostnaderna lägre och tillgången på tillåtna växtskyddsmedel större. Konsumenterna är kanske beredda att betala lite extra för svensk frukt men man förväntar sig då att kvaliteten ska vara på topp: vackra, friska och välsmakande frukter!
äpple grönmögel Penicillium sjukdomsresistens växtförädling
LTV-fakultetens faktablad
2015, nummer: 2015:38
Utgivare: LTV-fakulteten
Växtbioteknologi
Trädgårdsvetenskap/hortikultur
Genetik och förädling inom lantbruksvetenskap
https://res.slu.se/id/publ/72249