Müller, Cecilia
- Department of Applied Animal Science and Welfare, Swedish University of Agricultural Sciences
Sockerinnehållet i vallfoder är i första hand av betydelse för hästar med någon typ av avvikelse i sin omsättning av glukos, t.ex. hästar med insulinresistens, hästar som får korsförlamning p.g.a. en genetisk defekt i glykogeninlagringen eller hästar med s.k. Cushings sjukdom. Vallfoder för dessa hästar behöver analyseras med avseende på dess innehåll av lättlösliga kolhydrater utöver de mer rutinmässiga analyserna av innehållet av omsättbar energi, smältbart råprotein och mineralämnen.
Report from the Department of Crop Production Ecology (VPE)
2017, number: 22, pages: 131-134
Title: Vallkonferens 2017 : konferensrapport : 7-8 februari 2017
Publisher: Institutionen för växtproduktionsekologi, Sveriges lantbruksuniversitet
Vallkonferens 2017
Animal and Dairy Science
https://res.slu.se/id/publ/80190