Müller, Cecilia
- Institutionen för tillämpad husdjursvetenskap och välfärd, Sveriges lantbruksuniversitet
 
Sockerinnehållet i vallfoder är i första hand av betydelse för hästar med någon typ av avvikelse i
sin omsättning av glukos, t.ex. hästar med insulinresistens, hästar som får korsförlamning p.g.a.
en genetisk defekt i glykogeninlagringen eller hästar med s.k. Cushings sjukdom. Vallfoder för
dessa hästar behöver analyseras med avseende på dess innehåll av lättlösliga kolhydrater utöver
de mer rutinmässiga analyserna av innehållet av omsättbar energi, smältbart råprotein och mineralämnen. 
                                Report from the Department of Crop Production Ecology (VPE)
2017, nummer: 22, sidor: 131-134
Titel: Vallkonferens 2017 : konferensrapport : 7-8 februari 2017
Utgivare: Institutionen för växtproduktionsekologi, Sveriges lantbruksuniversitet
                            
Vallkonferens 2017
                                Husdjursvetenskap
                            
https://res.slu.se/id/publ/80190