Skip to main content
SLU:s publikationsdatabas (SLUpub)

Sammanfattning

Kortfattat vetande om ekomat, hälsa och miljö. I faktabladet förklaras mycket övergripande vad ekologiskt lantbruk och ekologisk mat är för något. Sedan besvaras med stöd i aktuell forskning några vanliga frågor kring ekomat: • Kan all mat bli ekologisk? • Är ekologiskt lantbruk bättre för miljön? • Är ekologisk mat nyttigare än "vanlig mat? • Räcker maten till alla? • Finns fler skäl att välja ekologisk mat? • Vilka ekologiska matvaror gör störst skillnad?

Nyckelord

Ekologisk mat; Hälsa; Miljö

Publicerad i

Utgivare: EPOK – Centrum för ekologisk produktion och konsumtion, Sveriges lantbruksuniversitet

SLU författare

UKÄ forskningsämne

Jordbruksvetenskap
Livsmedelsvetenskap

Permanent länk till denna sida (URI)

https://res.slu.se/id/publ/119579