Factsheet, 2015
Smoothie kan förbättra uppmärksamheten hos skolbarn!
Rosander, Ulla; Olsson, Viktoria; Sepp, Hanna; Olsson, Torben; Rosander, Pia; Nilsson, Annika; Rumpunen, KimmoAbstract
Kan en dryck i form av en konceptuell skånsk "smart smoothie", serverad före lunch, dämpa hunger och förbättra uppmärksamhet hos skolbarn? Detta var huvudfrågeställningarna i detta pilotprojekt som omfattade såväl produktutveckling och tillverkning som interventionsstudie och enkätundersökningar.Keywords
Frukt; Bär; Dryck; Grönsaker; Kognition; Smoothie; skolbarnPublished in
LTV-fakultetens faktablad2015, number: 2015:13
Publisher: Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap, Sveriges Lantbruksuniversitet
Authors' information
Rosander, Ulla
Kristianstad University
Olsson, Viktoria
Kristianstad University
Sepp, Hanna
Kristianstad University
Olsson, Torben
Kristianstad University
Rosander, Pia
Kristianstad University
Nilsson, Annika
Kiviks musteri
Swedish University of Agricultural Sciences, Department of Plant Breeding
Associated SLU-program
Future Agriculture (until Jan 2017)
UKÄ Subject classification
Food Science
Horticulture
URI (permanent link to this page)
https://res.slu.se/id/publ/66569