Skip to main content
Factsheet, 2015

Fakta om musttillverkning: fyllning

Hagström, Gun; Rumpunen, Kimmo

Abstract

Fyllning, eller som det också kallas tappning, är ett kritiskt steg vid tillverkning av alla drycker, så även för äpplemust. Vid fyllningen finns särskilt stor risk att den pastöriserade musten blir återkontaminerad eller att temperaturen sjunker under den kritiska gräns som gör att förpackning och kapsyl/kork också blir pastöriserade. I detta faktablad beskriver vi vad du bör tänka på vid fyllning av must både i den mindre och lite större produktionen.

Keywords

varmfyllning, pastörisering, flaskfyllning, krokork, kapsyl, bag in box

Published in


Publisher: Centrum för innovativa drycker, Institutionen för växtförädling, Sveriges lantbruksuniversitet

Authors' information

Hagström, Gun
Lyssna Affärsutveckling AB
Swedish University of Agricultural Sciences, Department of Plant Breeding

UKÄ Subject classification

Horticulture
Food Science

URI (permanent link to this page)

https://res.slu.se/id/publ/67609