Factsheet, 2015
Fakta om musttillverkning: fyllning
Hagström, Gun; Rumpunen, KimmoAbstract
Fyllning, eller som det också kallas tappning, är ett kritiskt steg vid tillverkning av alla drycker, så även för äpplemust. Vid fyllningen finns särskilt stor risk att den pastöriserade musten blir återkontaminerad eller att temperaturen sjunker under den kritiska gräns som gör att förpackning och kapsyl/kork också blir pastöriserade. I detta faktablad beskriver vi vad du bör tänka på vid fyllning av must både i den mindre och lite större produktionen.Keywords
varmfyllning, pastörisering, flaskfyllning, krokork, kapsyl, bag in boxPublished in
Publisher: Centrum för innovativa drycker, Institutionen för växtförädling, Sveriges lantbruksuniversitet
Authors' information
Hagström, Gun
Lyssna Affärsutveckling AB
Swedish University of Agricultural Sciences, Department of Plant Breeding
UKÄ Subject classification
Horticulture
Food Science
URI (permanent link to this page)
https://res.slu.se/id/publ/67609