Factsheet, 2015
Resistens mot grönmögel hos äpple
Nybom, Hilde; Ahmadi afzadi, Masoud; Tahir, IbrahimAbstract
Äpple är gott och nyttigt, och allt fler konsumenter frågar efter svensk frukt i affärerna. Men tillgången är inte så stor eftersom svenska odlare endast producerar 20% av de äpplen vi äter i Sverige. Resten importeras från utlandet, där klimatet är gynnsammare, arbetskostnaderna lägre och tillgången på tillåtna växtskyddsmedel större. Konsumenterna är kanske beredda att betala lite extra för svensk frukt men man förväntar sig då att kvaliteten ska vara på topp: vackra, friska och välsmakande frukter!Keywords
äpple grönmögel Penicillium sjukdomsresistens växtförädlingPublished in
LTV-fakultetens faktablad2015, number: 2015:38
Publisher: LTV-fakulteten
Authors' information
Swedish University of Agricultural Sciences, Plant breeding and Biotechnology
Ahmadi afzadi, Masoud (Ahmadi afzadi, Masoud)
Swedish University of Agricultural Sciences, Plant breeding and Biotechnology
Swedish University of Agricultural Sciences, VÄXTFÖRÄDLING, Box 101
UKÄ Subject classification
Plant Biotechnology
Horticulture
Genetics and Breeding
URI (permanent link to this page)
https://res.slu.se/id/publ/72249