Johansson, Josephine
- Institutionen för växtförädling, Sveriges lantbruksuniversitet
Faktablad2025Öppen tillgång
Johansson, Josephine; Drottberger, Annie; Spendrup, Sara; Persson Hovmalm, Helena
Det finns en stark efterfrågan på vegetabiliska proteinkällor i Sverige. En ökad baljväxtproduktion för humankonsumtion skulle kunna innebära ekonomiska, miljömässiga och hälsomässiga vinster för Sverige. I studien undersöks hur den svenska baljväxtbranschen, representerat av en producentorganisation och ett antal odlingsföretag i sydöstra Sverige, ser på möjligheterna till en ökad produktion. Resultatet ger viktiga insikter för den fortsatta utvecklingen av svenska vegetabiliska proteinkällor.
LTV-fakultetens faktablad
2025, nummer: 2025:3
Utgivare: Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap, Sveriges lantbruksuniversitet
Botanik
Jordbruksekonomi och landsbygdsutveckling
https://res.slu.se/id/publ/140516