Skip to main content
Factsheet, 2018

Forskning pågår - från foder till ost

Bernes, Gun; Höjer, Annika; Hetta, Mårten; Dicksved, Johan; Lundh, Åse; Johansson, Monika; Priyashantha, Hasitha; Sun, Li; Gustafsson, Anders H; Langton, Maud; Hallin Saedén, Karin

Abstract

I ett samarbete mellan Norrmejerier, Växa Sverige och institutioner vid SLU i Umeå och i Uppsala pågår tre sammanlänkade projekt där vi studerar hur ostens kvalitet påverkas av olika faktorer, från gård till mejeri. De bakterier och andra mikroorganismer som finns i foder, mjölk och ost studeras särskilt noga. Vi vill bland annat veta vad mikrofloran har för inverkan på ostens lagringstid och på dess smak och konsistens. 

Keywords

mjölkråvara; kvalitet; gårdsegenskaper; ost; mikroflora

Published in

Nytt / Sveriges lantbruksuniversitet, Institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap
2018, number: 1: 2018
Publisher: Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU

Authors' information

Swedish University of Agricultural Sciences, Department of Agricultural Research for Northern Sweden
Höjer, Annika
Norrmejerier Ekonomisk Förening
Swedish University of Agricultural Sciences, Department of Agricultural Research for Northern Sweden
Swedish University of Agricultural Sciences, Department of Animal Nutrition and Management
Swedish University of Agricultural Sciences, Department of Molecular Sciences
Swedish University of Agricultural Sciences, Department of Molecular Sciences
Swedish University of Agricultural Sciences, Department of Molecular Sciences
Swedish University of Agricultural Sciences, Department of Molecular Sciences
Gustafsson, Anders H
Swedish University of Agricultural Sciences, Department of Molecular Sciences
Hallin Saedén, Karin
Norrmejerier Ekonomisk Förening

UKÄ Subject classification

Animal and Dairy Science

URI (permanent link to this page)

https://res.slu.se/id/publ/93209